Belföld, Gazdaság

Búcsúzik a szentesi baromfifeldolgozó tulajdonosa, miután Csányi Sándor megvette a gyárát. Magyar József 420 millió forintot ad a dolgozóknak, mielőtt végleg elhagyja a fedélzetet.

Elkelt a szentesi Hungerit Zrt., a leggazdagabb magyar, az OTP-vezér Csányi Sándor vette meg agrárportfóliójába a baromfifeldolgozót. Most a delmagyar.hu írta meg, hogy búcsúzóul gáláns jutalmakat oszt szét a volt vezérigazgató. Az üzemben eltöltött évek arányában kaphatnak majd pénzt a munkások, aki például legalább két évtizede jár be a céghez, annak két és fél havi pluszpénz üti a markát, de az is majdnem félhavi fizetést kap jutalomként, aki csak pár hónapja dolgozik a Hungerit Zrt.-nél.

Még tavasszal derült ki, hogy új tulajdonosa lesz a Hungerit Zrt.-nek, azóta már a versenyhivatal is rábólintott a vásárlásra, így Csányi Sándor érdekeltségéé lesz az üzem. Az adásvételről a cégvezető Magyar József azt mondta a delmagyar.hu újságírójának, hogy még az év elején kereste meg őt a Bonafarm Zrt. főtulajdonosa. A 74 éves Magyar József végül azért döntött a cég eladásáról, mert Csányiék cége is fejlesztéseket tervezett a szektorban, így a vezérigazgató úgy látta, hogy a családi cég már nem birkózna meg a milliárdos terhekkel, amit számukra jelentene a beruházás.

Magyar József 1970-től dolgozott a szentesi baromfifeldolgozónál, amelynek 1990-től tulajdonosa is lett. A gyárban csaknem ezerötszázan dolgoznak.

Hirdetés

Inverteres klíma

Legkevesebbet fogyasztó klímákat az inverteresek között keresse! Ez a technológia a takarékosság mellett a legkényelmesebb hűtést is tudja biztosítani.

https://www.szegedklima.hu/

Egyébként a Bonafarm Zrt. már 2010-ben bejelentette, hogy új gyárat építene Szegeden, de az agárcég fejlesztése húzódik, amit a mohácsi vágóhíd beindításával indokoltak. Most a Bonafarm Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a szentesi és a szegedi térségben is terveznek fejlesztéseket. A Bonafarm Csoport fejlesztési tervei között továbbra is szerepel a Pick Szeged Zrt.-nél a húskészítmény-gyártás modernizációja. A téliszalámi és más szárazáru, valamint a hentesáruk előállítása is jelentős beruházásokat igényle a következő 5-10 év során. „Az, hogy a Csányi Sándor tulajdonában lévő Hungerit Holding Kft. megvásárolta a Hungerit Zrt.-t, a fejlesztési elképzelések átgondolását, összehangolását teszi szükségessé. Végleges tervekkel még nem rendelkezünk, de előreláthatóan Szentesen és Szegeden is fejlesztésekre kerül sor a közeljövőben” – írta válaszában a cég.

Forrás: hvg.hu

Megosztásra vár
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Hozzászólás lezárva.