Kultúra, Települések

Kaposvár – Miénk a város fesztivál szeptember 7. és 9.

Miénk a város fesztivál Kaposvár
Szeptember 7. és 9.

Ötvennél is több programmal, köztük koncertekkel, helyi értékekkel kapcsolatos bemutatókkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket a Miénk a város fesztivál szeptember 7. és 9. között Kaposváron – mondta a szervező Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója hétfőn a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Szalay Lilla kiemelte, hogy az immár kilencedik alkalommal sorra kerülő rendezvényen fellép a 30Y, a Magyarországot az idei Eurovíziós dalfesztiválon képviselő AWS, a hardpopot játszó Fish!, a saját számai mellett hazai blues- és rockdalok feldolgozásait előadó GreE, a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből alakult Step by Steph, az ír, svéd és magyar zenész alkotta Mongooz and the Magnet is, továbbá lemezbemutató koncertet ad a Ligeti Gyuri álomgyára.
A gyermekek kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, szórakoztatásukról emellett az Eleven gyerekzenekar, a Füred-Rock-Szín-Kör és a Rutkai Bori Banda gondoskodik – közölte.
Szalay Lilla szólt arról, hogy a fesztivál minden napján helyi termékeket népszerűsítenek, szeptember 7-én a Somogy megyei értéktárba felkerült értékeket mutatják be a látogatóknak.
A Vaszary Képtárban tárlatvezetésekkel is látogatható Bors István szobrászművész és Honty Márta iparművész emlékkiállítása, a Szivárvány Kultúrpalotában dokumentumfilm-vetítések lesznek, a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészet Társaság versszínházi előadással jelentkezik Csak egy éjszaka címmel – tette hozzá.
Az igazgató szólt arról is, hogy a fesztivált egy nulladik nap vezeti fel. Szeptember 6-án tartják id. Süllő Gyula ökölvívó emlékversenyt és a Kárpát-medencei magyarok zenéje elnevezésű eseményt, utóbbin a csángóföldi Servet Zenekar és a Misztrál Együttes lép fel.
Csorba András, a kulturális központ médiakapcsolatokért felelős munkatársa megjegyezte, a “Miénk a város” fellépőinek jelentős része az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kaposvári kötődésű lesz.
A Miénk a város nyárbúcsúztató fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg, azóta is minden évben több ezer kaposvárit és turistát vonz.

MTI

Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Hozzászólás lezárva.