Kultúra

Kaposvár – Miénk a város fesztivál szeptember 7. és 9.

Miénk a város fesztivál Kaposvár
Szeptember 7. és 9.

Ötvennél is több programmal, köztük koncertekkel, helyi értékekkel kapcsolatos bemutatókkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket a Miénk a város fesztivál szeptember 7. és 9. között Kaposváron – mondta a szervező Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója hétfőn a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Szalay Lilla kiemelte, hogy az immár kilencedik alkalommal sorra kerülő rendezvényen fellép a 30Y, a Magyarországot az idei Eurovíziós dalfesztiválon képviselő AWS, a hardpopot játszó Fish!, a saját számai mellett hazai blues- és rockdalok feldolgozásait előadó GreE, a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből alakult Step by Steph, az ír, svéd és magyar zenész alkotta Mongooz and the Magnet is, továbbá lemezbemutató koncertet ad a Ligeti Gyuri álomgyára.
A gyermekek kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, szórakoztatásukról emellett az Eleven gyerekzenekar, a Füred-Rock-Szín-Kör és a Rutkai Bori Banda gondoskodik – közölte.
Szalay Lilla szólt arról, hogy a fesztivál minden napján helyi termékeket népszerűsítenek, szeptember 7-én a Somogy megyei értéktárba felkerült értékeket mutatják be a látogatóknak.
A Vaszary Képtárban tárlatvezetésekkel is látogatható Bors István szobrászművész és Honty Márta iparművész emlékkiállítása, a Szivárvány Kultúrpalotában dokumentumfilm-vetítések lesznek, a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészet Társaság versszínházi előadással jelentkezik Csak egy éjszaka címmel – tette hozzá.
Az igazgató szólt arról is, hogy a fesztivált egy nulladik nap vezeti fel. Szeptember 6-án tartják id. Süllő Gyula ökölvívó emlékversenyt és a Kárpát-medencei magyarok zenéje elnevezésű eseményt, utóbbin a csángóföldi Servet Zenekar és a Misztrál Együttes lép fel.
Csorba András, a kulturális központ médiakapcsolatokért felelős munkatársa megjegyezte, a “Miénk a város” fellépőinek jelentős része az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kaposvári kötődésű lesz.
A Miénk a város nyárbúcsúztató fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg, azóta is minden évben több ezer kaposvárit és turistát vonz.

MTI

Megosztásra vár
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Hozzászólás lezárva.