Sport

Uszonyosúszó-világbajnokságot rendezne Eger 2022-ben

Eger megpályázza a 2022-es uszonyosúszó-világbajnokság rendezési jogát – jelentették be a magyar szervezők pénteken a szakág hétvégi világkupaversenye előtt.

Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke elmondta: hét év nemzetközi versenyrendezői tapasztalat és többek között egy sikeres vízalatti hoki-világbajnokság van már a stáb mögött. Ezen felbuzdulva jelentkeznek Eger városával együtt a 2022-es uszonyosúszó-vb lebonyolítására.
Amint a magyar szövetség közleményében Michel Gaunard, a nemzetközi szövetség uszonyosúszó bizottságának elnöke jelezte: számára megnyugtató lenne az egri rendezés, mert a magyarok már most készen állnak egy világbajnokság zökkenőmentes megszervezésére.
Magyarország eddig kétszer rendezett vb-t: 1996-ban Dunaújváros, 2011-ben pedig Hódmezővásárhely volt a házigazda. Az egri Bitskey Aladár Uszoda 2012-től az egyik állandó helyszíne a világkupaversenyeknek.

MTI


 
Megosztásra vár
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés